У Раді з'явилася ТСК з розслідування пожеж на Луганщині

Читать на русском
Рада схвалила створення Тимчасової слідчої комісії з розслідування масштабних пожеж в Луганській області.
фото ДСНС

Верховна рада схвалила створення Тимчасової слідчої комісії з розслідування масштабних пожеж в Луганській області.

Рішення підтримали 258 нардепів на засіданні в середу, 2 грудня.

Пожежі на Луганщині: чи можливо в майбутньому попередити катастрофуУкраїна має поцікавитися досвідом таких країн, як Австралія та США, в яких масштабні пожежі відбуваються дуже часто, й це дасть змогу застосувати превентивні заходи для захисту населення, вважає експерт.

В ухваленій постанові прописані завдання ТСК:

  • з'ясування реальних причин виникнення в 2020 році масових пожеж на території Луганської області, підконтрольній українській владі;

  • дослідження ефективності управлінських рішень обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій і Луганської обласної держадміністрації - Луганської обласної військово-цивільної адміністрації щодо організації процесу локалізації та протидії пожежам, евакуації осіб;

  • розслідування фактів зловживань і/або дій/бездіяльності керівництва облуправління ДСНС, Луганської ОДА з приводу вжитих заходів після пожежі, які б унеможливили поширення пожеж на великі території не тільки лісових масивів, а й населених пунктів.

Головою ТСК призначений народний депутат Руслан Горбенко («Слуга народу»). Його заступником став Сергій Вельможний (депутатська група «Довіра»).

Нагадаємо, раніше у ДБР назвали нові можливі причини] масштабних пожеж в Луганській області.

{embe

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: