У Кремлі вирішили «підкупити» росіян перед виборами – ЗМІ

Читать на русском
Вибори в Росії – у РФ влада хоче зробити виплати росіянам, підтягнувши цю акцію соціальної благодійності до виборів до Держдуми-2021
КремльВідкрите джерело

У Росії Кремль планує зробити для росіян нові соціальні виплати на загальну суму до 6 млрд доларів – при цьому зазначені виплати дивним чином збігаються з виборами у Державну думу РФ у вересні 2021 року.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters, посилаючись на власні джерела.

Так, згідно з інформацією від урядових джерел агентства, ця виплата планується для пригашення невдоволення росіян від падіння рівня життя в країні. При цьому виплати найближчим часом повинен анонсувати особисто президент РФ Володимир Путін.

Точну суму виплат джерела не називають: за одними даними, мова йде про 500 млрд рублів, за іншими даними, сума виплат складе не менше 0,5% ВВП РФ (близько 580 млрд рублів). У Кремлі всіляко заперечують, що виплати проводяться з метою приглушити невдоволення росіян складним економічним становищем держави й зниженням рівня життя.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний повернувся в Росію 17 січня, відразу після завершення курсу лікування і реабілітації в Німеччині, куди політик потрапив після отруєння в серпні. Він прилетів літаком з Берліна в московський аеропорт «Шереметьєво». Відразу після приземлення Навальний був затриманий на прикордонному контролі.

Протягом декількох тижнів він перебував під арештом, а 2 лютого московський суд відправив опозиціонера у колонію на 3,5 роки. Через це у десятках російських міст почалися акції протесту, які були придушені ОМОНом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: