У СБУ розповіли подробиці обшуків в «Укроборонпромі»

Читать на русском
У СБУ повідомили причину сьогоднішніх обшуків у приміщеннях «Укрспецекспорту», ​​«Укроборонпрому» та в одній з іноземних структур.

У СБУ повідомили причину сьогоднішніх обшуків у приміщеннях «Укрспецекспорту», ​​«Укроборонпрому» та в одній з іноземних структур.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За інформацією відомства, спецслужба проводить розслідування у справі про державну зраду. Правоохоронці прийшли, щоб задокументувати факти можливої ​​причетності посадовців до діяльності в інтересах однієї з країн Південної Азії на шкоду обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

СБУ встановила, що представники українського спецекспортера завдали Україні близько 100 млн доларів збитків.

«Протиправна діяльність представників вітчизняного спецекспортера пов'язана зі штучним залученням посередницької іноземної структури, що призвело до можливої ​​втрати Україною ринків озброєння в окремих країнах азійського регіону, гальмування чинних контрактів «Укрспецекспорту», а також створення перешкод для укладення нових зовнішньоекономічних контрактів», - розповіли в СБУ.

У якій саме іноземній структурі проводилися обшуки, в українській спецслужбі не уточнюють.

Нагадаємо, сьогодні «Укроборонпром» заявив про обшуки в його приміщеннях і в компанії «Укрспецекспорт». У відомстві уточнювали, що обшуки пов'язані з зовнішньоекономічними контрактами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: