У Грузії розпочалися антикарантинні протести

Читать на русском
У суботу, 6 лютого, у Грузії розпочалася масштабна акція протесту представників сфери послуг проти запроваджених в країні карантинних обмежень.
Фото з відкритих джерел

У суботу, 6 лютого, у Грузії розпочалася масштабна акція протесту представників сфери послуг проти запроваджених в країні карантинних обмежень.

Про це повідомляє «Ехо Кавказу».

Протести проти карантину: що відбувається у світі та які ризики для УкраїниЧерез тиждень після незвичайної антикоронавірусної акції з порожніми стільцями в центрі Дрездена в Німеччині пройшов новий протест із вимогою скасувати карантин.

Зазначається, що основна акції пройшла у грузинській столиці біля будівлі парламенту. У ній взяли участь власники фітнес-центрів, актори, музиканти, аніматори та інші.

Протест організувала ініціативна група з гірських гідів, інструкторів по зимовим видам спорту і представників інших професій, які залишилися без доходів після початку пандемії.

У багатьох з учасників акції були плакати з гаслом «Регуляції = голод».

Повідомляється, що більшість протестувальників мають намір відновлювати діяльність, незважаючи на існуючі обмеження.

Відомо, що раніше до 200 їдалень хотіли відкритися самовільно, але переглянули плани після рішення уряду дозволити з 15 лютого працювати їм у будні дні, але приймати відвідувачів тільки на вулиці.

В рамках пом'якшення карантину з 1 лютого в Грузії було знято заборону на регулярне авіасполучення. Також в країні відновили роботу великі торгові центри та магазини. У частині міст працює громадський транспорт і школи.

Нагадаємо, раніше у нідерландському місті Ейндховен, що на півдні країни, пройшла акція протесту проти коронавірусних обмежень, яка переросла у масові заворушення.

Також ми писали, що під час антикарантинних протестів у Тунісі затримали понад 600 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: