В Австрії пройшли антикарантинні протести, є затримані

Читать на русском
У неділю, 31 січня, в австрійському Відні пройшли акції протесту проти запроваджених в країні карантинних обмежень. Попри заборону масових зібрань у них взяли участь більше 5 тисяч осіб.
Фото з відкритих джерел

У неділю, 31 січня, в австрійському Відні пройшли акції протесту проти запроваджених в країні карантинних обмежень. Попри заборону масових зібрань у них взяли участь більше 5 тисяч осіб.

Про це повідомляє Reuters.

Протести проти карантину: що відбувається у світі та які ризики для УкраїниЧерез тиждень після незвичайної антикоронавірусної акції з порожніми стільцями в центрі Дрездена в Німеччині пройшов новий протест із вимогою скасувати карантин.

Зазначається, що людей на мітинги вивели представники правих партій. Учасники акцій, здебільшого, не дотримувалися вимоги карантину, зокрема стосовно наявності маски на обличчі.

Дехто із них агресивно поводилися відносно поліції, тисячі співробітників якої охороняли порядок під час акції, цих людей затримували.

Відомо, що влада не дозволила проведення низки протестів у ці вихідні, включаючи і акцію, яка все ж відбулася.

Її організувала австрійська Партія свободи, представники якої вважають жорсткі карантинні обмеження частиною «коронавірусного божевілля» і регулярно публікують суперечливі заяви щодо різних речей, включаючи вакцинацію від коронавірусу.

Нагадаємо, раніше у нідерландському місті Ейндховен, що на півдні країни, пройшла акція протесту проти коронавірусних обмежень, яка переросла у масові заворушення.

Також ми писали, що під час антикарантинних протестів у Тунісі затримали понад 600 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: