В Іспанії почалися масштабні антикарантинні протести

Читать на русском
Тисячі іспанців, які незадоволені посиленням в країні карантинних обмежень, вийшли на вулиці з вимогою послабити карантин.
Фото: REUTERS

Тисячі іспанців, які незадоволені посиленням в країні карантинних обмежень, вийшли на вулиці з вимогою послабити карантин.

Про це повідомляє DW.

Зазначається, що наймасштабніші протести проходили у Барселоні. Там сотні молодих людей перекривали барикадами вулиці, підпалювали сміттєві контейнери і автомобілі, трощили і грабували магазини, кидали в поліцію каміння і пляшки.

Протестувальники вимагали негайної відставки уряду - як центрального, так і регіонального.

В ході сутичок з правоохоронцями було поранено понад 30 осіб, у тому числі 20 поліцейських. Десятки протестувальників затримані.

У центрі міста Бургос, що в провінції Кантабрія на півночі країни, демонстрація за послаблення карантину теж спочатку мала мирний характер, проте згодом сотні агресивно налаштованих молодих людей, озброєних камінням і палицями, напали на поліцейський спецназ. Поліція була змушена відступити під натиском натовпу.

Масові акції протесту, які переросли у сутички із поліцією, проходили також у Сарагосі та Більбао.

Нагадаємо, раніше масштабні антикарантинні протести пройшли в італійській Флоренції.

Також ми писали, що декілька тисяч людей вийшли на вулиці чеської столиці проти запроваджених в країні карантинних обмежень. В ході протестів правоохоронцями були затримані понад 150 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: