Макрон закликав Росію надати роз’яснення щодо отруєння Навального

Читать на русском
Російська Федерація повинна надати ро’яснення щодо отруєння опозиціонера Олексія Навального бойовою нервово-паралітичною речовиною із групи Новачок.
Фото з відкритих джерел

Російська Федерація повинна надати ро’яснення щодо отруєння опозиціонера Олексія Навального бойовою нервово-паралітичною речовиною із групи «Новачок».

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон на спільній прес-конференції з президентом Литви Гітанасом Науседою, пише Reuters.

За словами Макрона, факт застосування забороненої хімічної зброї, яку використовують російські спецслужби, проти політика Олексія Навального не викликає сумнівів.

«Цілком очевидно, що це спроба вбивства, яка мала місце в Росії по відношенню до лідера російської опозиції з застосуванням хімічної агента, який використовують в Росії. Тому Росія повинна надати роз'яснення», - сказав він.

Макрон зазначив, що міжнародне співтовариство повинне буде прийняти рішення про наслідки отруєння Навального на основі інформації, наданої або ненаданої Росією для розслідування, проведеного Організацією по забороні хімічної зброї.

Нагадаємо, 20 серпня російському блогеру і антикорупціонеру Олексію Навальному стало зле в літаку, що летів з Томська до Москви. Він втратив свідомість.

Пізніше його перевезли в клініку Берліна. Лікарі заявили, що Навального отруїли речовиною з групи «Новачок».

Нині Навального вже виписали з лікарні. Він проходить курс реабілітації в Німеччині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: