Макрон планує відвідати Україну

Читать на русском
Україна готується до візиту президента Франції Еммануеля Макрона. Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко.
Фото з відкритих джерел.

Україна готується до візиту президента Франції Еммануеля Макрона. Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко.

«Справді, планується візит Макрона в Україну. Ми працюємо над цим кожен день: найбільше - над суттєвим наповненням порядку денного цього візиту», - розповів дипломат під час онлайн-конференції «7 років після Майдану».

Ігор ЖовкваЗаступник Керівника Офісу Президента України
Жовква пообіцяв до кінця 2020 року забезпечити проведення мінімум одного закордонного візиту Президента УкраїниСказано 12 жовтня 2020 р.Статус обіцянки: Не виконано

Він сподівається, що під час візиту Макрона буде підписано ряд контрактів. Зокрема, мова йде про великий контракт між українським урядом та компанією Alstom про постачання електровозів.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський обговорив з Еммануелем Макроном сприяння з боку Франції в питанні отримання Україною якісної ліцензованої вакцини проти коронавірусної інфекції.

Також у Кабміні повідомляли, що перші партії вакцини мають надійти в Україну не пізніше лютого 2021-го.

«Слово і діло» докладно писало про чотири етапи вакцинації українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: