У справі про пожежу в лікарні Запоріжжя оголосили першу підозру

Читать на русском
Поліція оголосила про підозру завідувачу господарсько-обслуговуючого персоналу Запорізької обласної інфекційної лікарні, де в результаті пожежі загинули чотири людини.
mvs.gov.ua

Правоохоронці оголосили про підозру завідувачу господарсько-обслуговуючого персоналу Запорізької обласної інфекційної лікарні, де внаслідок пожежі загинули чотири людини.

Про це повідомляє пресслужба МВС у п'ятницю, 5 лютого.

Пожежа у запорізькій лікарні: сім'ям загиблих виділять 50 тис. гривеньНа позачерговому засіданні комісії з ТЕБ і НС в Запорізькій облдержадміністрації прийняли рішення виділити 50 тисяч гривень сім'ям загиблих.

Чоловікові інкримінують порушення встановлених вимог пожежної безпеки в лікарні. За даними слідства, він не зупинив роботу обладнання, в результаті чого сталася пожежа і загинули четверо людей.

Співробітника лікарні підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі та загибель людей) і ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) ККУ.

Нагадаємо, 3 лютого у Запоріжжі сталася пожежа в обласній інфекційній лікарні, в реанімаційному відділенні, де були COVID-хворі. Причиною став вибух кисню. Під час пожежі загинули 4 людини, серед яких лікар.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) УКУ.

Правоохоронці вже затримали відповідального за пожежну безпеку в лікарні. Також стало відомо, що відсторонити від роботи можуть головного лікаря.

На пожежу в лікарні Запоріжжя відреагували у ВООЗ. А в МОЗ заявили, що проведуть перевірку всіх лікарень з кисневими системами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: