Зеленський доручив перевірити готовність підрозділів ЗСУ на Донбасі

Читать на русском
На Донбасі проведуть інспекцію позицій українських військових. В ході перевірки оцінять стан готовності сил і засобів, задіяних в ООС.
president.gov.ua

Офіс президента України почав інспекцію підрозділів ЗСУ, що виконують завдання на Донбасі. Відповідне доручення дав президент Володимир Зеленський.

Про це повідомила пресслужба ОПУ в середу, 3 лютого.

Динаміка обстрілів сил ООС: 137 порушень режиму припинення вогню у січніУ січні внаслідок обстрілів позицій ООС бойовиками двоє українських бійців загинули і шестеро зазнали поранень.

«Основною метою інспекції є перевірка стану готовності сил і засобів, задіяних в ООС, до виконання завдань за призначенням, а також визначення ефективності заходів, які вживаються керівництвом Міністерства оборони України та ЗСУ, інших органів військового управління щодо всебічного забезпечення сил із засобів, що виконують завдання на сході держави», - йдеться в повідомленні.

Крім того, перевірка спрямована на виявлення чинників, що негативно впливають на стан ЗСУ до виконання завдань, уточнили у Зеленського. До участі в перевірці залучені представники ОПУ, Апарату РНБО, Міноборони та ЗСУ.

«За результатами перевірки буде підготовлено доповідь Президентові, а також пропозиції щодо подальшого нарощування спроможностей ЗСУ та вирішення наявних проблем у сфері оборони держави», - додали в ОПУ.

Нагадаємо, днями на Донбасі від кулі снайпера загинув боєць ЗСУ. За два тижні загинули троє військових.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: