Аваков розповів, коли СБУ оприлюднить документи щодо каналів Медведчука

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, що Служба Безпеки України зможе представити документи, які змусили РНБО ухвалити рішення про запровадження санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та 112 вже найближчим часом.
Фото з відкритих джерел

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, що Служба Безпеки України зможе представити документи, які змусили РНБО ухвалити рішення про запровадження санкцій проти телеканалів «NewsOne», «ZIK» та «112» вже найближчим часом.

Про це очільник МВС заявив в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1».

Санкції проти каналів Медведчука: захист інфопростору чи наступ на свободу словаУ своїй колонці політичний експерт Слово і діло Валентин Гладких робить спробу подолати пропагандистські штампи.

«Вважаю, що найближчим часом Служба Безпеки зможе представити відкриті документи, з яких всім все буде ясно», - зазначив Аваков, відповідаючи на запитання, чи зможе надати РНБО у судах докази проти телеканалів.

Міністр підкреслив, що у розслідуванні щодо телеканалів мова йде про «відмивання грошей, операціях контрабанди, перелицювання накладних і так далі».

Він так додав, що матеріали, які лежать в основі рішення РНБО, з його точки зору є обґрунтованими та спираються на два періоди - діяльності з 2018 року і фактів, які були недавно представлені Службою Безпеки України.

Нагадаємо, 2 лютого РНБО впровадила санкції проти «правої руки» Медведчука Тараса Козака. Тепер йому заборонено користуватися своїми активами та розпоряджатися власним майном.

Крім самого Козака, під санкції РНБО потрапили й деякі пов'язані з ним юридичні особи, пов'язані з трансляцією або ретрансляцією телеканалів «ZiK», «NewsOne» і «112 Україна».

«Слово і діло» розпитало юриста, чи протримаються санкції проти каналів Медведчука 5 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: