Росія завдала на Донбасі близько 120 млрд доларів збитків – Резніков

Читать на русском
Близько 120 млрд доларів збитків завдала Україні Російська Федерація війною на Донбасі. Про це розповів віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.
Фото з відкритих джерел

Близько 120 млрд доларів збитків завдала Україні Російська Федерація війною на Донбасі.

Про це в інтерв'ю lb.ua заявив віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Він уточнив, що ці дані оцінки приблизні, оскільки в Україні не можуть підрахувати, скільки державного та комунального майна залишилося в окупації.

«За різними оцінками, нам на Донбасі завдали близько 120 млрд доларів майнових збитків, на думку ж Віденського інституту міжнародних економічних досліджень, мінімально на відновлення регіону треба близько 22 млрд доларів. Все це приблизні цифри, однак те, що вони колосальні – факт», – розповів Резніков.

При цьому, за його словами, в Україні досі ніхто не може відповісти на питання, скільки на окупованому Донбасі залишилося державного і комунального майна та на яку суму оцінюється збитки від його відчуження.

Він також додав, що для відновлення Донбасу після його деокупації будуть шукати різні джерела, в тому числі й західне інвестування.

Нагадаємо, раніше Резніков розповідав, що українці в ОРДЛО примусово отримали близько 300 тисяч російських паспортів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: