На Донбасі дітей готують до участі у бойових діях – Офіс генпрокурора

Читать на русском
Українські правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом підготовки підлітків на окупованих територіях Донеччини до участі у бойових діях.
Фото: gp.gov.ua

Українські правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом підготовки підлітків на окупованих територіях Донеччини до участі у бойових діях.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Кримінальне провадження розпочато за втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність.

«З 2017 року представники незаконних збройних формувань РФ у так званих псевдопатріотичних клубах та військових таборах готують дівчат і хлопців віком від 10 до 17 років до участі у бойових діях. Бойовики навчають підлітків стріляти з великокаліберної зброї та автоматів Калашникова. Крім того, викривляють суть подій, що відбуваються, та вкладають у свідомість дітей вороже ставлення до України», – йдеться у повідомленні.

Всього на тимчасово окупованій території Донецької області діє понад 10 закладів, зокрема так звані громадські військово-патріотичні рухи «Молода Гвардія Донбаса», «Амазонки», «Патріот», «Бастіон», а також «Степові Вовки».

За даними правоохоронців, з початку війни на Донеччині учасниками незаконних військових формувань РФ у протиправну діяльність втягнуто понад 100 дітей.

Нагадаємо, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков розповів, що Росія завдала на Донбасі близько 120 млрд доларів збитків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: