Українців не штрафуватимуть за прострочення в оплаті газу та тепла у січні

Читать на русском
За січень українцям не нараховуватимуть пеню за несвоєчасно сплачені рахунки. А тарифи на тепло і гарячу воду не підвищуватимуться до кінця опалювального сезону.
фото УНІАН

Жителям України не нараховуватимуть пеню або штраф за невчасно оплачені рахунки за «комуналку» за січень.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу в сесійній залі Ради у вівторок, 26 січня.

Як змінювалися тарифи на комунальні послуги за період незалежності УкраїниУ перші роки незалежності України українці сплачували за комуналку купоно-карбованцями. Найбільш відчутне подорожчання сталося у 2014 році.

«Штрафи або пеня за несвоєчасно сплачені за газ і тепло за січень не будуть нараховуватися по відношенню до людей, є така ініціатива урядова, ми приймемо її на найближчому засіданні», - сказав він.

Прем'єр також запевнив, що тарифи на тепло і гарячу воду не будуть підвищуватися до кінця поточного опалювального сезону.

«Тарифи на тепло і гарячу воду підвищуватися до кінця опалювального сезону не будуть. Після консультацій з урядом і нардепами НКРЕКП обмежив тариф на розподіл газу на рівні 1,79 коп. за кубометр», - додав Шмигаль.

Нагадаємо, напередодні Шмигаль заявив, що Кабмін спільно з парламентським комітетом ініціює ухвалення законопроекту про можливість укрупнення облгазів, введення спецрахунків і введення тимчасових адміністрацій. За його словами, це дисциплінує ринок розподілу газу і не дозволить монопольно підвищувати ціни.

Раніше уряд ухвалив рішення про держрегулювання цін на газ для українців. Тариф встановили на рівні 6,99 грн за кубометр.

Минулого тижня НКРЕКП знизила тарифи для 14 постачальників газу на 5%-30%.

«Слово і діло» вирішило подивитися, якими були тарифи на комунальні послуги в країні останні 30 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: