Верховний суд відмовився розглядати відсторонення Тупицького

Читать на русском
Сьогодні Верховний суд відмовився відкривати провадження у справі про відсторонення від посади голови Конституційного суду України Олександра Тупицького.

Сьогодні Верховний суд відмовився відкривати провадження у справі про відсторонення від посади голови Конституційного суду України Олександра Тупицького.

Верховний суд пояснив, що Тупицькому потрібно звернутися до Конституційного суду, йдеться в заяві Верховного суду на сторінці в Facebook.

У заяві вказується на те, що Тупицький у своєму позові говорить про нібито незаконність і неконституційність указу президента про його відсторонення, однак Верховний суд не може розглядати питання конституційності - це повноваження КСУ.

«Верховний суд зазначив, що відповідно до ч. 2 ст. 19 КАС України юрисдикція адміністративних судів не поширюється на справи, зокрема, віднесені до юрисдикції КСУ», - пояснили в суді.

Нагадаємо, 28 грудня голові Конституційного суду України Олександру Тупицькому повідомив про підозру Офіс генпрокурора.

29 грудня президент Володимир Зеленський своїм указом відсторонив на два місяці голову КСУ Тупицького від виконання обов'язків судді. У КСУ заявили, що Зеленський перевищив повноваження. А в Офісі генпрокурора відповіли, що відсторонення глави КСУ є законним.

Пізніше стало відомо, що Олександра Тупицького не пустили на робоче місце до КСУ співробітники Управління державної охорони. У Держохороні пояснили, чому не пускають Тупицького до будівлі суду.

Пізніше ДБР повідомило Тупицькому про підозру за ч. 2 ст. 384, ст. 386 ККУ (завідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від дачі показань).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: