В Україні запустять сайт для запису на COVID-вакцинацію

Читать на русском
Записатися на вакцинацію від коронавірусу можна буде на сайті МОЗ. Він має запрацювати з 10 лютого.
Фото: moz.gov.ua

Записатися на вакцинацію від коронавірусу можна буде на сайті МОЗ. Він має запрацювати з 10 лютого.

Про це в інтерв'ю ТСН розповів заступник міністра охорони здоров'я, головний держсанлікар Віктор Ляшко.

«Буде запущено сайт, назва там як COVID-19, який розповідатиме все про імунопрофілактику і дасть можливість записуватися на імунопрофілактику. Паралельно розробляється така ж комунікаційна кампанія, запуститься, і будемо говорити, що сьогодні вакцинується і записуються такі то групи ризику, де будуть чітко показувати, де, в якому місці, можна зробити щеплення, хто буде проводити», – розповів Ляшко.

Він повідомив, що буде запропоновано три механізми, як зробити щеплення: записатися, записатися до сімейного лікаря, отримати запрошення в телефонному режимі від Центру первинної медико-санітарної допомоги. Таким чином, за словами Ляшка, не повинно виникнути проблеми, якщо у людини немає сімейного лікаря.

«Записуйтеся. Ми вас скоординуємо за місцем проживання до визначеного пункту щеплення», – повідомив лікар.

Він нагадав, що дорожня карта з імунопрофілактики передбачає п'ять етапів, в кожному з яких визначено групи ризику, які будуть охоплені щепленням. До першого етапу потрапили медичні працівники. На другому етапі - люди похилого віку.

«Розглядається можливість одночасного початку саме двох етапів – і першого, і другого», – додав Ляшко.

Нагадаємо, вакцинація в Україні почнеться з 15 лютого або навіть пізніше. За словами президента Володимира Зеленського, вона буде безкоштовною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: