У МОЗ назвали терміни отримання перших вакцин COVAX

Читать на русском
Україна вже в лютому отримає за програмою COVAX 117 000 доз вакцини від Pfizer-BioNTech, а до кінця першого кварталу до 3,7 млн ​​доз вакцин компанії AstraZeneca.

Україна вже в лютому отримає за програмою COVAX 117 000 доз вакцини від Pfizer-BioNTech, а до кінця першого кварталу до 3,7 млн ​​доз вакцин компанії AstraZeneca.

Про це повідомляє в суботу, 30 січня, пресслужба МОЗ.

Відзначається, що ініціатива COVAX отримала заявки на першу хвилю від 72 країн, відібрано 18 країн, в тому числі й Україна.

Вакцинація від COVID-19: який план має Україна та інші держави світуУ Британії хочуть до вересня вколоти хоча б одну дозу COVID-вакцини кожному дорослому, в Чехії – до вересня прищепити близько 60 відсотків дорослого населення.

Перша партія вакцин прибуде в Україну в середині лютого.

Наступні поставки вакцин у рамках ініціативи COVAX відбудуться з середини лютого до кінця другого кварталу. Очікується отримання від 2,2 млн до 3,7 млн ​​доз вакцин AstraZeneca.

Нагадаємо, за допомогою програми COVAX влада має намір вакцинувати щонайменше 20% населення.

Зараз у списку вакцин COVAX - AstraZeneca, Pfizer, Novavax.

Нагадаємо, в Україні європейською вакциною Pfizer, отриманою в рамках програми COVAX, в першу чергу будуть прищеплювати медпрацівників. Кому її не вистачить - отримають китайську вакцину Sinovac.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: