Зеленський про розмову з Трампом: він не тиснув на мене

Читать на русском
Володимир Зеленський заявив, що Дональд Трамп не тиснув на нього, але все ж президент України незадоволений публікацією їх розмови з боку США.
фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський залишився незадоволений публікацією в Америці їхньої розмови на той момент із президентом США Дональдом Трампом. При цьому Зеленський заперечує будь-який тиск з боку Трампа.

Про це він заявив в інтерв'ю Axios, повний текст якого опублікувала пресслужба ОПУ.

«Українагейт»: найгучніші скандали в історії американо-українських відносинПісля публікації плівок Деркача згадуємо все гучні скандали в історії відносин України і США – Українагейт, поставки Кольчуг до Іраку і так далі.

На запитання - чи злий він на Трампа, президент України відповів - «трохи».

Зеленський пояснив, що для нього було «дуже образливим», коли ЗМІ написали про тиск з боку Трампа. Він підкреслив, що Україна, хоч і менша за США, але - незалежна країна, яка довела це, зокрема, захищаючи свої території від Росії.

«Тому він не тиснув на мене, я б ніколи так не сказав. Неприємність одна була - публікація нашої розмови», - сказав президент України.

На думку Зеленського, це було дуже неправильним. Він підкреслив: опублікувала розмову не Україна.

«Я б цього ніколи не допустив. Не важливо, про що ми говорили. Це перша серйозна розмова між двома президентами, стратегічними партнерами. У будь-якому випадку ніхто з нас не мав права публікувати такі речі», - сказав президент.

При цьому Зеленський додав, що для нього головним було зберегти відносини з США і знати, що обидві країни підтримують одна одну.

Нагадаємо, 25 вересня 2019 року Білий дім оприлюднив стенограму розмови на той час президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Видання The Washington Post повідомило, що Трамп намагався змусити президента Зеленського продовжити розслідування проти компанії Burisma, де працював син Джо Байдена Хантер, використовуючи тиск зокрема в питанні надання військової допомоги.

Байден закликав провести розслідування можливого впливу Трампа на Зеленського.

Після цього інциденту була запущена процедура першого імпічменту Трампу.

У грудні 2020 року Трамп заявив про свою непричетність до розслідування проти Байдена-молодшого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: