У «Слузі народу» перерахували пріоритети роботи п'ятої сесії Ради

Читать на русском
Найближчим часом депутати працюватимуть над завершенням земельної реформи та податками з грального бізнесу.

Найближчим часом парламент має розглянути наступні питання - затвердження Антикорупційної стратегії, податки з грального бізнесу, відновлення великої приватизації, реформу енергоринку та соціальний захист.

Про це повідомив голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко на погоджувальній раді депутатських фракцій.

«У нас є цілий план законодавчих робіт, який, я впевнений, ми завтра затвердимо. Це будуть реформи, які будуть допомагати людям жити краще», - сказав Корнієнко.

Найближчим часом депутати працюватимуть над завершенням земельної реформи та податками з грального бізнесу.

Також парламент повернеться і до питання великої приватизації, яка була заблокована через пандемію. Вона дозволить наповнити бюджет і передати підприємства в руки тих власників, які будуть якісно ними управляти.

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 2-5 лютогоУ Раді у вівторок відбудеться закрита зустріч голів фракцій та груп з прем'єром Денисом Шмигалем. Також депутати розглянуть законопроєкт про громадське здоров'я.

Ще одне важливе питання, яке розглядатиметься невідкладно - реформа енергоринку. Вона повинна вирішити давні проблеми монополії та незбалансованості в цьому секторі.

Серед реформ, які найближчим часом парламент має перезапустити, Корнієнко назвав повноцінну податкову і судову і реформи. Депутати повинні розглянути президентський законопроект № 3711 про зміни до закону про судоустрій та статус суддів.

Також триває робота над економічним блоком - нульовою декларацією, податком на виведений капітал і реформою соціального захисту, зокрема, щодо прожиткового мінімуму і всього, що з ним пов'язано.

Водночас депутати мають намір з'ясувати, наскільки ефективними були введені до бізнесу обмеження на період локдауну.

«На годині запитань до уряду плануємо заслухати пана Степанова, який буде звітувати про програму вакцинації, а також про результати локдауну. Чи були досягнуті цілі, які ми ставили, коли обмежували діяльність малого бізнесу, креативних індустрій», - сказав Корнієнко.

Окрему увагу депутати планують приділити законопроекту № 4333, що посилює відповідальність за незаконне виселення з житла: штраф від 170 тис. грн до 255 тис. грн або позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

У рамках боротьби з корупцією парламент в найближчі тижні розгляне законопроект № 4135 про Антикорупційну стратегію на 2020-2024 роки та внесення зміни до закону Про запобігання корупції.

Також депутати мають намір закріпити використання електронних паспортів громадян - внутрішніх і для виїзду за кордон. Зараз е-паспортами через мобільний додаток порталу «Дія» користуються близько 5 млн осіб, але це тимчасовий проєкт, тому для використання електронних документів після 2021 року необхідно схвалити відповідний закон.

Крім того, Верховна рада приділить увагу посиленню української армії та великим національним інфраструктурним проєктам, які цьогоріч будуть розширюватися. Зокрема мова йде про «Велику реставрацію» - про збереження та реконструкцію об'єктів культурної спадщини.

Раніше ЗМІ повідомляли, що нардепа Дубінського виключать зі «Слуги народу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: