САП скерувала до суду справу про виведення заарештованих коштів

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура склала і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох директорів та бухгалтера комерційних компаній, а також юрисконсульта одного з банків.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження про виведення з банківського рахунку приватної компанії коштів, які підлягали конфіскації в результаті обвинувального вироку.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«Прокурорами САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт у справі стосовно двох директорів та бухгалтера комерційних компаній, причетних до корупційних схем на ПАТ «Укрзалізниця», а також юрисконсульта одного з банків, підозрюваних у незаконному відчуженні 20 млн грн, які перебували під арештом та підлягали конфіскації в дохід держави», – інформує прокуратура.

У САП додали, що обвинувальний акт скерували до Солом'янського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Як відомо, суд затвердив угоду про визнання винуватості між САП і директором ТОВ «Західспецбудмеханізація» та ТОВ «Західтрансбуд» Романом Сеніком у справі привласнення коштів ПАТ «Укрзалізниця». Згідно з вироком, арештовані кошти на рахунках компанії «Західтрансбуд» і державного підприємства «Константа-Агро» в Укрсоцбанку підлягали конфіскації. Проте, як з'ясували детективи, понад 20 млн грн з цих рахунків були виведені на інші рахунки компаній на їх вимогу працівниками Укрсоцбанку.

Нагадаємо, НАБУ розслідує виведення коштів з рахунків компаній, які повинні були конфіскувати на користь держави. У цій справі суд відмовився заарештовувати майна фірми-фігуранта. Щоправда пізніше таки заарештували корпоративні права.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: