Законопроєкти в Раді: скільки ініціатив зареєстрували в грудні

Читать на русском

У Верховній раді в грудні зареєстрували 114 законопроєктів (для порівняння, в листопаді було 167). Президент України подав 4 законодавчі ініціативи, Кабмін – 22, народні депутати – 88. «Слово і діло» проаналізувало, які фракції та групи найбільш активно займалися законотворчою діяльністю.

Президент Володимир Зеленський вніс 4 законопроєкти минулого місяця. Серед них ‒ ратифікація угоди про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною і Великою Британією, законопроєкт про приєднання України до Міжамериканської конвенції про підтвердження і інформацію щодо іноземного законодавства, законопроєкт про вихід України з угоди СНД щодо загального аграрного ринку. Також глава держави попросив Раду дозволити допуск іноземних збройних сил в Україні для участі в навчаннях, законопроєкт ще не розглянуто.

Від Кабміну Дениса Шмигаля надійшло 22 ініціативи. Зокрема, уряд попросив вийти з угоди СНД про основні напрямки співпраці, а також з угоди про міжурядовий фельд'єгерський зв'язок.

Від депутатів було 88 законопроєктів у грудні. Представники «Слуги народу» приєдналися до розроблення 70 законопроєктів, найактивніше працювали Дмитро Любота і Мар'яна Безугла. Депутати групи «За майбутнє» були серед авторів 26 законопроєктів (найактивніші – Сергій Мінько, Антон Поляков та Дмитро Лубинець). Над 23 законопроєктами працювали нардепи від «Голосу» і групи «Довіра».

Представники фракції «Опозиційна платформа» працювали над 19 законопроєктами, депутати від «Батьківщини» – над 17, нардепи «Європейської солідарності» – над 15.

Із позафракційних депутатів найбільше законотворчою діяльністю перейнявся віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук.

Раніше «Слово і діло» підрахувало, хто з депутатів від початку роботи парламенту подав найбільше правок, а також чиї найчастіше враховували.

Нагадаємо, Верховна рада змінила графік своєї роботи в січні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: