Німеччина допоможе Португалії у боротьбі з коронавірусом

Читать на русском
Німеччина направить до Португалії медичний персонал та обладнання через критичну ситуацію з COVID-19.
фото REUTERS

Німецьке міністерство оборони наступного тижня направить до Португалії медичний персонал та обладнання, оскільки у відділеннях реанімації португальських лікарень закінчуються місця для хворих на COVID.

Про це повідомляє Reuters.

Вакцинація від COVID-19: який план має Україна та інші держави світуУ Британії хочуть до вересня вколоти хоча б одну дозу COVID-вакцини кожному дорослому, в Чехії – до вересня прищепити близько 60 відсотків дорослого населення.

За даними видання, португальський уряд звернувся за допомогою до Німеччини через критичну ситуацію з коронавірусом. Зараз в країні тільки сім з 850 ліжок у відділеннях інтенсивної терапії залишаються вільними для пацієнтів.

Очікується, що Німеччина направить до Португалії 27 лікарів і фельдшерів, а також стаціонарні і мобільні апарати ШВЛ та польові ліжка. Німецькі медики пробудуть там близько трьох тижнів.

На цьому тижні хворих з Лісабона вже перевозили на острів Мадейра, оскільки в столиці Португалії не було місць для госпіталізації хворих на коронавірус.

За даними американського університету Джонса Хопкінса, з початку пандемії у Португалії виявлено понад 711 тис. випадків зараження, померли 12,1 тис. осіб.

За даними порталу ourworldindata.org, у Португалії найвищий в світі середній показник випадків захворювання і смертності від CОVID-19 на душу населення на тиждень.

Нагадаємо, Португалія впроваджує тимчасову заборону на виїзд з країни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: