У Німеччині подовжили локдаун

Читать на русском
Через стрімке поширення британського штаму коронавірусу у Німеччині федеральний уряд вирішив продовжити жорсткий загальнонаціональний карантин до середини лютого.
Фото з відкритих джерел

Через стрімке поширення «британського» штаму коронавірусу у Німеччині федеральний уряд вирішив продовжити жорсткий загальнонаціональний карантин до середини лютого.

Про це з посиланням на власного кореспондента повідомляє Укрінформ.

Коронавірус у світі: скільки тривали локдауни у різних країнахТривалість локдауну в Британії становила 110 днів, у Франції – 87 днів. В Україні весняний локдаун і карантин вихідного дня тривали 108 днів.

Зазначається, що рішення про посилення локдауну до 14 лютого було прийняте після 6-годинної наради канцлерки Німеччини Ангели Меркель з прем’єрами федеральних земель.

Сама Меркель висловила задоволення з того приводу, що показники захворюваності почали знижуватися.

За словами глави уряду, це свідчить про те, що вжиті заходи «починають діяти». Але поява на початку січня у Німеччині нової мутації вірусу, яка є набагато заразнішою, змушує діяти на випередження, аби відвернути новий спалах інфікування.

Меркель повідомила, що школи та дитячі садочки будуть закриті до 15 лютого. Вона назвала це «неймовірним обмеженням», але зауважила, що нова мутація активніше уражає дітей.

Окрім того, у громадський транспорт і в магазини заходити можна буде лише в спеціальних медичних масках та респіраторах високого ступеню захисту (FFP2, KN95, операційних).

Скрізь, де можлива дистанційна робота, працівники мають перейти на такий режим. Приватні зустрічі, як і раніше, дозволяються в колі «1 родина плюс 1 людина».

Церковні служби можуть проводитись за участі не більше 10 осіб, вони мають тримати дистанцію та бути в медичних масках.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що уряд Австрії продовжив локдаун до 7 лютого. Влада очікує ще на кілька складних місяців.

Також ми писали, що для стабілізації ситуації із поширенням коронавірусу у Нідерландах тамтешній уряд подовжив жорсткий загальнонаціональний карантин до 9 лютого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: