У ЄС попередньо схвалили вакцину AstraZeneca

Читать на русском
Європейське агентство лікарських препаратів попередньо схвалило допуск до застосування в країнах ЄС COVID-вакцини виробництва компанії AstraZeneca. Остаточне рішення про її використання має ухвалити Єврокомісія.
Фото: Reuters

Європейське агентство лікарських препаратів попередньо схвалило допуск до застосування в країнах ЄС COVID-вакцини виробництва компанії AstraZeneca. Остаточне рішення про її використання має ухвалити Єврокомісія.

Про це повідомляє DW.

Вакцинація від COVID-19: який план має Україна та інші держави світуУ Британії хочуть до вересня вколоти хоча б одну дозу COVID-вакцини кожному дорослому, в Чехії – до вересня прищепити близько 60 відсотків дорослого населення.

Зазначається, що вакцина від AstraZeneca стала третім препаратом, допущеним до використання в ЄС для вакцинації від коронавірусу. До цього в ЄС дозволили використання вакцин німецької фірми BioNTech та її американської партнерки Pfizer, а також препарату концерну Moderna зі США.

Експерти вважають, що вакцина AstraZeneca є дешевшою, ніж препарати виробництва компанії Pfizer/BioNTech та Moderna. Також вона має значно простіші умови зберігання.

Так, препарат AstraZeneca може зберігатися при температурі від двох до восьми градусів, яку забезпечують звичайні холодильники, що полегшує її транспортування і використання.

При цьому вакцини від BioNTech/Pfizer та Moderna необхідно зберігати при набагато нижчих температурах - у проміжку від мінус 80 до мінус 60 (BioNTech/Pfizer) і від мінус 25 до мінус 15 градусів (Moderna).

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) отримало заявку на реєстрацію вакцини від коронавірусу компанії AstraZeneca.

Пізніше стало відомо, що фармацевтична компанія AstraZeneca у першій половині 2021 року зменшить обсяги постачання своєї вакцини від COVID-19 до країн Європейського Союзу на 60%. Причиною такого кроку є виникнення низки виробничих проблем.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: