AstraZeneca відстала від графіку виробництва COVID-вакцини на два місяці

Читать на русском
Фармацевтична компанія AstraZeneca відстала від графіку виробництва вакцини від коронавірусу на два місяці.
Фото: Justin Tallis/AFP/Getty Images

Фармацевтична компанія AstraZeneca відстала від графіку виробництва вакцини від коронавірусу на два місяці.

Про це заявив глава компанії Паскаль Соріо, повідомляє La Repubblica.

Вакцинація від COVID-19: який план має Україна та інші держави світуУ Британії хочуть до вересня вколоти хоча б одну дозу COVID-вакцини кожному дорослому, в Чехії – до вересня прищепити близько 60 відсотків дорослого населення.

Він зазначив, що саме це стало причиною збоїв поставок вакцини до країн ЄС.

«Перший етап виробництва вакцини здійснюється на двох заводах у Бельгії та Нідерландах. З виробництвом основного компонента препарату виникли ускладнення. Ми відстаємо від графіка на два місяці, але зараз вже працюємо над вирішенням цієї проблеми», — розповів Соріо.

Він пояснив, що на бельгійському заводі, наприклад, проблема пов’язана з фільтрацією вакцини перед її розливом в ампули.

На запитання журналістів, чому аналогічного технічного збою не відбулося при поставках препарату до Великої Британії, глава AstraZeneca повідомив, що контракт з Лондоном був укладений на три місяці раніше, що дозволило усунути несправності.

«У період з лютого по березень ми відновимо виробництво на максимальній потужності також для ЄС», — додав Соріо.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) отримало заявку на реєстрацію вакцини від коронавірусу компанії AstraZeneca. Очікується, що дозвіл на використання вакцини AstraZeneca в Євросоюзі може бути видано до 29 січня.

Пізніше стало відомо, що фармацевтична компанія AstraZeneca у першій половині 2021 року зменшить обсяги постачання своєї вакцини від COVID-19 до країн Європейського Союзу на 60%. Причиною такого кроку є виникнення низки виробничих проблем.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: