НАБУ не може реалізувати право на прослушку через СБУ – Ситник

Читать на русском
Керівник антикорупційного бюро повідомив, що вони ведуть тривале листування з українською спецслужбою щодо реалізації права на прослуховування.
Артем Ситникфото: «Слово і діло»

Служба безпеки України блокує реалізацію надання Національному антикорупційному бюро права на проведення прослуховування.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник під час обговорення результатів індексу сприйняття корупції, яке організувало Transparency International Ukraine, повідомляє «Слово і діло».

«Перший турборежим (ухвалення законопроєктів восени 2019 року – ред.) майже не дав нічого, крім, якщо говорити про антикорупційне бюро, права на прослушку, яке ми не можемо реалізувати через неконструктивну позицію Служби безпеки України. Ми частково там щось можемо, але ми ведемо вже тривале листування, яке нічим не закінчується», – наголосив Ситник.

Як відомо, 29 серпня 2019 року президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної ради низку законопроєктів, один із яких стосувався надання НАБУ та Державному бюро розслідувань права на автономне прослуховування.

Вже 4 жовтня 2019 року Верховна рада законопроект підтримала, а 15 жовтня – його підписав Зеленський. Відтоді НАБУ досі не отримало повного права на автономне прослуховування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: