Житель Запоріжжя займався «мінуванням» держустанов за гроші – СБУ

Читать на русском
У Запоріжжі правоохоронці затримали чоловіка, який приймав замовлення про мінування держустанов і об'єктів критичної інфраструктури в Україні та за кордоном.
Фото: ssu.gov.ua

У Запоріжжі правоохоронці затримали чоловіка, який приймав замовлення про «мінування» держустанов і об'єктів критичної інфраструктури в Україні та за кордоном. Він встиг надіслати понад 200 повідомлень про «мінування».

Про це повідомили у СБУ.

Чоловік брав «замовлення» на псевдомінування різних установ у одній із заборонених в Україні соцмереж, де створив групу.

«Мінування» шкіл, лікарень, станцій метро, вокзалів в Україні: чи знаходять «мінерів»Із 719 анонімних дзвінків про мінування лише у 115 випадках правоохоронцям вдалося встановити особу мінера.

«Зловмисник регулярно надсилав на електронні поштові скриньки СБУ і Нацполіції листи з погрозами про нібито закладки вибухівки в загальноосвітніх школах, вищих навчальних закладах, атомних станціях, вокзалах і в місцях масового перебування людей», – йдеться в повідомлені.

Чоловікові повідомили про підозру і обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Йому загрожує від 4 до 8 років.

Нагадаємо, цього місяця в Одесі декілька разів повідомляли про масове замінування шкіл, дитячих садків, ліцеїв, а також суду і прокуратури. Вчора правоохоронці шукали вибухівку майже в 400 школах і дитсадках.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: