Зеленський підписав закон про прослуховування для НАБУ

Читать на русском
Закон № 187-IX, який передбачає зміни до Кримінально-процесуального кодексу щодо самостійної прослуховування НАБУ і ДБР, а також терміни досудового розслідування, підписав
президент України Володимир Зеленський.

Закон № 187-IX, який передбачає зміни до Кримінально-процесуального кодексу щодо самостійної прослуховування НАБУ і ДБР, а також терміни досудового розслідування, підписав президент України Володимир Зеленський.   Відповідні дані містяться в картці законопроекту на сайті парламенту.

Нагадаємо, Верховна рада в повторному другому читанні ухвалила законопроект №1009 авторства президента Володимира Зеленського, яким в першому читанні пропонувалося дозволити прослуховування народних депутатів.

Фінальна редакція законопроекту не містить норм, які б дозволили проводити обшуки або прослуховування народних депутатів без згоди Верховної ради.

19 вересня Верховна рада відправила на повторне друге читання законопроект №1009, який передбачав дозвіл на прослушку нардепів. Проэкт закону тоді підтримали 196 депутатів при 226 мінімально необхідних. При цьому 10 вересня ВР ухвалила за основу законопроект №1009. За документ проголосували 297 нардепів.

Додамо також, цей проєкт закону глава держави вніс до Ради 29 серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: