СБУ провела понад 20 обшуків у справі про прослушку Гончарука

Читать на русском
В СБУ повідомили про проведення 23 обшуків у справі про прослушку прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

У СБУ повідомили про проведення 23 обшуків у справі про прослушку прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Про це заявив у четвер, 6 лютого, перший заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков, пише пресслужба відомства.

«Було проведено 23 обшуки. У кого проведені - це таємниця слідства. Ми проводили огляди мобільних телефонів, комп'ютерів, у тому числі прем'єр-міністра і окремих міністрів. Також проводилася перевірка на поліграфі», - зазначив він на засіданні комітету Верховної ради з питань свободи слова.

Найгучніші скандали із «прослушкою» за останні п’ять роківПравоохоронці, які обіцяють припинити або розпочати кримінальні провадження, політики-антагоністи, що люб'язно домовляються про підтримку, та багато ненормативної лексики.

Водночас пресслужба СБУ заявляє про законність обшуків в офісі телеканалу 1+1.

«Співробітники СБУ діяли винятково в межах чинного законодавства на підставі рішення слідчого судді», - сказано в повідомленні.

Відзначається, що глобальних обшуків на телеканалі не було, а правоохоронці обшукали тільки робочі місця окремих журналістів.

«Це не означає, що журналісти особисто робили записи. Однак вони могли бути залучені до цього», - йдеться в повідомленні.

У СБУ додали, що для експертизи були вилучені комп'ютери. Крім того, слідчі дії пройшли не тільки в журналістів, а й в окремих міністрів і представників НБУ. Наразі СБУ встановлює причетність окремих журналістів до справи про прослушку прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Нагадаємо, 5 лютого співробітники СБУ прийшли з обшуками на телеканал 1+1. Слідчі дії проходили в офісі журналістських проєктів «Гроші» та «Секретні матеріали».

Як повідомили співробітники каналу, обшуки були пов'язані зі скандальною прослушкою прем'єр-міністра Олексія Гончарука, записи з кабінету якого в середині січня злили в інтернет. СБУ вважає, що записи нібито оприлюднив журналіст Євген Куксін.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: