Сьогодні День пам’яті жертв Голокосту

Читать на русском
Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту 27 січня. У 1945 році цього дня звільнили в’язнів найбільшого нацистського табору Аушвіц-Біркенау в Освенцимі.
Фото - Главком.

Щорічно 27 січня світ вшановує пам'ять жертв Голокосту. Цього дня у 1945 році радянські солдати 1-го українського фронту звільнили в’язнів найбільшого нацистського табору Аушвіц-Біркенау в Освенцимі.

Як відомо, жертвами Голокосту стали 6 мільйонів європейських євреїв, 1,5 млн з них загинули на території України.

Ткаченко анонсував відкриття державного меморіалу Бабин ЯрМіністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко анонсував відкриття державного меморіалу Бабин Яр на 2021 рік.

Торік в Україні вперше відзначили день пам’яті на державному рівні. Президент Володимир Зеленський також відвідав Всесвітній форум пам'яті жертв Голокосту.

Сьогодні у ВР вшанували хвилиною мовчання пам'ять жертв Голокосту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві побудують меморіальний центр Голокосту Бабин Яр. Переможцем архітектурного конкурсу на найкращий проект стала команда архітектурного бюро Querkraft Architekten з Австрії.

Також мер Віталій Кличко заявив, що Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» у Києві має бути збудований на такому ж рівні, як Яд ва-Шем в Єрусалимі та Меморіал Голокосту у Вашингтоні.

Пізніше міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко анонсував відкриття державного меморіалу «Бабин Яр» на 2021 рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: