Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» з'явиться в столиці

Читать на русском
Кличко заявив, що питання створення Меморіального центру, присвяченого Голокосту, є одним із ключових завдань, які він поставив перед собою як мер.

У Києві відкриють Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр».

Відповідну угоду з очільниками державних профільних структур підписав мер столиці Віталій Кличко, повідомляє прес-служба міського голови, пише «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір створити національний меморіал пам'яті жертв Бабиного ЯруСказано 24 лютого 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Кличко заявив, що питання створення Меморіального центру, присвяченого Голокосту, є одним із ключових завдань, які він поставив перед собою як мер.

«У всьому світі є меморіали жертвам Голокосту. А в Києві, де сталася ця трагедія, де було вбито багато людей різних національностей, десятиліттями не було зроблено нічого, щоб гідно вшанувати пам'ять про загиблих. І ми маємо виправити цю ситуацію», – підкреслив Кличко.

Він також уточнив, що Меморандум про співпрацю, підписаний 16 березня, включає в себе не лише зведення будівлі меморіалу, а й «наповнення її вмістом, щоб донести до майбутніх поколінь правду і пам'ять про страшну світову трагеді_».

Нищук планує у 2018 році реалізувати проект музею Бабиного ЯруСказано 15 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

До Меморандуму, крім міської влади столиці, долучилися Міністерство культури, Міністерство освіти, Національний історико-меморіальний заповідник «Бабин Яр» та благодійна організація «Благодійний фонд «Меморіал Голокосту «Бабин Яр».

Кличко підкреслив, що робота над створенням меморіалу вже почалася й до неї вже долучилися українські й міжнародні благодійники та історики.

Раніше Кличко заявив, що Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» у Києві має бути збудований на такому ж рівні, як Яд ва-Шем в Єрусалимі та Меморіал Голокосту у Вашингтоні.

Нагадаємо, 29 вересня в Україні вшанували пам'ять жертв трагедії Бабиного Яру.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: