Сійярто і Кулеба домовилися створити робочу групу з питань освіти

Читать на русском
Україна і Угорщина мають намір створити робочу групу з впровадження закону про освіту. Рішення ухвалили під час візиту Петера Сійярто до Києва.
twitter.com/DmytroKuleba

Україна і Угорщина під час візиту голови угорського МЗС Петера Сійярто домовилися про шляхи розв'язання конфлікту щодо освіти в українських школах на Закарпатті.

Про це повідомив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто на спільному брифінгу з Дмитром Кулебою в середу, 27 січня, в Києві.

Україна-Угорщина: які конфлікти виникали між державами у 2014-2020 рокахЗа останні шість років між двома державами виникали мовний, освітній конфлікти, непорозуміння через подвійне громадянство та видачу угорських паспортів у Береговому.

За його словами, Україна і Угорщина мають намір створити робочу групу з впровадження закону про освіту.

«Я звернувся до пана міністра, щоб ми почали спільну роботу над законом про мову, який викликав напруження у наших відносинах. Ми також хочемо створити робочу групу, яка отримає повноваження щодо того, яким чином потрібно втілювати закон про освіту», - сказав Сийярто.

Своєю чергою очільник МЗС України підтвердив, що вже заплановане засідання робочої групи з питань освіти.

«Ми домовилися, що найближчим часом відбудеться засідання робочої групи з питань освіти, а також буде проведено онлайн бізнес-форум», - сказав Кулеба.

Як зазначив Сійярто, якщо ці консультації будуть успішними, Україна і Угорщина зможуть «виключити багато факторів невизначеності, а наші відносини просунуться вперед».

Глава МЗС Угорщини уточнив, що його турбує питання - скільки годин угорської мови буде в українських школах.

«Це питання 40 шкіл, що працюють в поселеннях з населенням менше ніж 50 тисяч. Питання кількості годин угорської мови. Отримали обіцянку, що це буде конструктивно вирішено», - заявив Сийярто.

Нагадаємо, сьогодні міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто прибув до Києва.

В ході зустрічі з главою МЗС Дмитром Кулебою стало відомо, що Угорщина готова надати Україні 60,5 млн доларів кредиту на дороги на Закарпатті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: