Сійярто відреагував на заборону в'їзду в Україну угорським посадовцям

Читать на русском
Петер Сійярто відреагував на рішення України заборонити в'їзд двом угорським урядовцям через втручання у місцеві вибори. Він назвав це рішення жалюгідним і нісенітницею.
Фото - Reuters.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто відреагував на рішення України заборонити в'їзд двом угорським урядовцям через втручання у місцеві вибори.

Як повідомляє Reuters, він також заявив, що Угорщина поки не отримувала офіційного повідомлення про заборону.

Вибори мерів: хто перемагає одразу, а кому доведеться йти на другий турКиїв, Одеса, Дніпро, Львів, Полтава, Кривий Ріг обиратимуть мера у другому турі. Хто перемагає у першому?

За словами Сийярто, Україна зробила «недружні кроки» щодо Угорщини, викликавши угорського посла і вирішивши заборонити в'їзд двом офіційним особам.

«Цим Україна дає сигнал ... що вона відмовилася від підтримки Угорщиною своїх зусиль щодо євроатлантичної інтеграції», - сказав міністр.

Нагадаємо, Україна заборонила в'їзд двом високопоставленим особам з Угорщини. Причиною такого рішення стала незаконна агітація на Закарпатті під час місцевих виборів.

Також міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що МЗС ініціювало введення заборони на в'їзд в Україну ще кільком громадянам Угорщини, які активно втручалися у внутрішні справи України під час виборчої кампанії.

Раніше Міністерство закордонних справ викликало посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто для вручення йому ноти протесту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: