Шмигаль заявив, що вакцини від коронавірусу вистачить усім охочим

Читать на русском
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у 2021 році вакцини від коронавірусу вистачить усім українцям, які захочуть зробити щеплення від небезпечної хвороби.
Фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у 2021 році вакцини від коронавірусу вистачить усім українцям, які захочуть зробити щеплення від небезпечної хвороби.

Відповідну заяву глава українського уряду зробив в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

Вакцинація від COVID-19: який план має Україна та інші держави світуУ Британії хочуть до вересня вколоти хоча б одну дозу COVID-вакцини кожному дорослому, в Чехії – до вересня прищепити близько 60 відсотків дорослого населення.

«Вакцин вистачить усім охочим протягом цього року. У нас сьогодні контрактів вже більше, ніж понад 30 мільйонів вакцин - фактично на підписанні й підписано. Тому всі черги вакцинації в Україні відповідно до Національного чіткого плану, будуть дотримані. Вся інфраструктура підготовлена», - зазначив Шмигаль.

Він додав, що вже розроблено план створення 500 мобільних бригад і 4 тисяч пунктів вакцинації.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що глобальний механізм розподілу вакцин від коронавірусу COVAX може запрацювати вже у лютому.

Також ми писали, що Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував Раді ухвалити законопроект №4613, завдяки якому Україна зможе використовувати вакцини від коронавірусу Pfizer/BioNTech, Sinovac Biotech, Moderna, Sinopharm, AstraZeneca.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: