Комітет рекомендував Раді дозволити СOVID-вакцини низки виробників

Читать на русском
Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендує ухвалити відповідний законопроект №4613 за основу і в цілому.

Комітет рекомендував Раді ухвалити законопроект №4613, завдяки якому Україна зможе використовувати вакцини від коронавірусу Pfizer/BioNTech, Sinovac Biotech, Moderna, Sinopharm, AstraZeneca.

Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Ради.

Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендує ухвалити відповідний законопроект №4613 за основу і в цілому.

Голова комітету Михайло Радуцький підкреслив, що цей закон необхідний для якнайшвидшого початку вакцинації українців.

Під час обговорення нардеп Ольга Стефанишина запропонувала змінити закладений в проєкті підхід до визначення однієї з умов, згідно з якою Кабінет міністрів може реєструвати вакцину під зобов'язання.

Пандемія COVID-19: чотири етапи вакцинації українцівУкраїнців хочуть вакцинувати від коронавірусу в чотири етапи – з січня 2021-го до березня 2022 року. Але це попередній план.

Пропонується орієнтуватися не на країну, де проводилися клінічні дослідження, а реєструвати вакцину, яка вже має дозвіл на екстрене застосування хоча б в одній з певного переліку країн.

Після тривалого обговорення в комітеті вирішили, що препарат може підлягати прискореній держреєстрації за умови, що дозвіл на екстрене застосування надали компетентні органи США, Великобританії, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади, Китаю, Індії або Євросоюзу - принаймні однієї з цих країн.

«Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній раді в першому читанні ухвалити його за основу і в цілому з урахуванням наданих комітетом пропозицій», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Україна просить Китай в стислі терміни узгодити дозвіл на постачання вакцини від коронавірусу. Київ розглядає співробітництво по вакцині не тільки як міжурядова угода.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: