ОПЗЖ не внесла в Раду законопроєкт про компенсацію бійцям ООС за землю, як обіцяв Загородній

Читать на русском
ОПЗЖ не внесла в парламент законопроєкт про компенсацію бійцям ООС, які не отримали земельні ділянки.
zagittya.com.ua

Народний депутат Юрій Загородній не виконав обіцянку про те, що фракція «Опозиційна платформа – За життя» зареєструє законопроєкт про надання грошових компенсацій бійцям, які не отримали земельні ділянки.

Обіцянку депутат давав 6 березня 2020-го, нагадує «Слово і діло».

Під час ефіру на каналі «112 Україна» телеглядачка поскаржилася нардепу, що її син, який брав участь в ООС, не отримав обіцяної державою земельної ділянки. На питання, чому чинним законодавством не передбачено надання грошових компенсацій замість ділянок, Загородній відповів: «Ми цей проєкт підготуємо і зареєструємо у Верховній раді».

Причому раніше, 18 грудня 2019-го, схожий законопроєкт зареєстрували представники «Слуги народу»: він передбачав компенсації громадянам України за добровільну відмову від права на отримання земельних ділянок. Проєкт зняли з розгляду.

Станом на січень ні фракція ОПЗЖ, ні особисто Загородній не вносили в парламент законопроєкт про компенсації бійцям, які не отримали земельні ділянки. Таким чином, депутат провалив обіцянку.

Відзначимо, за даними «Слово і діло», Загородній дав 73 обіцянки, виконав – 3, провалив – 6, решта – у процесі реалізації.

Раніше ми писали про те, які програмні обіцянки виконали парламентські фракції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: