Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України

Загородній пообіцяв, що фракція зареєструє законопроект про надання грошових компенсацій бійцям, які не отримали земельні ділянки

6 березня 2020 року народний депутат України Юрій Загородній пообіцяв, що фракція зареєструє законопроект про надання грошових компенсацій бійцям, які не отримали земельні ділянки. "Чому, чинним законодавством не передбачено надання грошових компенсацій взамін земельних ділянок, якщо їх немає", - запитала телеглядачка, син якою не отримав обіцяну державою земельну ділянку після повернення з АТО. Також ведучий, в ході цього діалогу зазначив що така проблема є по всій Україні у людей, котрі повернулися з АТО, на що Загородній зазначив, що до нього неодноразово зверталися з цим питанням, та пообіцяв розібратися з цим на законодавчому рівні. "Ми цей проект підготуємо і зареєструємо в верховній раді", - пообіцяв нардеп (відео 43:34).
Не виконано
Сказано 6 березня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/_Z-6AWHiyKg?t=2646
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66955
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc2_5_1_J?ses=10010&num_s=2&num=&date1=&date2=&name_zp=&av_nd=&prof_kom=0&is_gol_kom=0&dep_fr=3027&stan_zp=0&date3=&is_zakon=0&n_act=&gneu_decision_present=&sub_zak=0&type_doc=0&type_zp=0&vid_zp=0&edition_zp=0&is_urgent=0&ur_rubr=0&sort=0&out_type=&id=&page=1

Результат

Зауважимо, що раніше схожий законопроект реєстрували представники "Слуги народу" 18 грудня 2019 року. Законопроект про внесення змін до Земельного кодексу України щодо компенсації громадянам України за добровільну відмову від права на отримання земельних ділянок №2616. Та його було знято з розгляду, без проведення голосування.

26 вересня 2019 року фракція зареєструвала законопроект, який стосується внесення змін до земельного кодексу № 2183. В законопроекті йшлося про неможливість продажу земельних ділянок, без проведення референдуму, проте в жовтні 2019 його було відкликано.

Станом на 11 січня 2021 року законопроект про надання грошових компенсацій бійцям, які не отримали земельні ділянки, ні фракція, ні Загородній не вносили. Обіцянка отримує статус "не виконано".

Статус обіцянки може бути зміненим у разі внесення нардепом відповідної законодавчої ініціативи.