ЦВК оголосила переможця виборів мера Конотопа

Читать на русском
На повторних виборах мера Конотопа Сумської області переміг представник партії Свобода Артем Семеніхін.
ukrinform.ua

На повторних виборах мера Конотопа Сумської області переміг представник партії «Свобода» Артем Семеніхін. Його підтримали понад 40% виборців.

Про це повідомили у пресслужбі ЦВК у вівторок, 26 січня.

Вибори мера Харкова: чи зважиться на них Рада і хто готовий стати кандидатомЧи можна розраховувати, що вибори нового мера Харкова відбудуться найближчим часом, і хто в такому випадком стане фаворитом кампанії.

«За інформацією, яку ми отримали від ТВК, 40,3% виборців (це 7474 голоси) проголосували за Семеніхіна Артема», – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, Семеніхіна вже обирали мером у 2015 році, але він не отримав підтримки більшості депутатського корпусу і в 2018-му був відсторонений від посади. У 2019 суд поновив його на посаді мера Конотопа. На виборах 25 жовтня 2020 року Семеніхін посів друге місце.

Як відомо, в Україні 25 жовтня відбулися місцеві вибори. Обраний на них мер Конотопа Олександр Луговий помер через COVID-19, тому були призначені повторні вибори. Вони пройшли у минулі вихідні - 24 січня.

У повторних виборах мера Конотопа взяли участь 18 516 осіб, явка склала 30,8%. Грубих порушень спостерігачі не зафіксували.

Раніше ЦВК назвала переможця виборів мера в Броварах. Ним став нинішній міський голова Броварів Ігор Сапожко – за нього віддали свої голоси понад 50% виборців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: