Рада не може призначити дату виборів мера Харкова – ЗМІ

Читать на русском
Верховна рада України найближчим часом не зможе ухвалити рішення про призначення позачергових виборів харківського міського голови, оскільки до парламенту надійшли не усі необхідні для цього документи.
Фото з відкритих джерел

Верховна рада України найближчим часом не зможе ухвалити рішення про призначення позачергових виборів харківського міського голови, оскільки до парламенту надійшли не усі необхідні для цього документи.

Про це повідомляє Суспільне.

Вибори мера Харкова: чи зважиться на них Рада і хто готовий стати кандидатомЧи можна розраховувати, що вибори нового мера Харкова відбудуться найближчим часом, і хто в такому випадком стане фаворитом кампанії.

Зазначається, що з моменту смерті попереднього очільника міста Геннадія Кернеса Харківський виконком надіслав до парламенту тільки один документ - клопотання секретаря міськради Харкова Ігоря Терехова про призначення позачергових виборів.

Про це йдеться у записці від Управління по зв'язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування, яка надійшла до профільного комітету Верховної Ради.

Однак для запуску процедури вибору дати у Верховну раду повинні надійти також копія свідоцтва про смерть міського голови Геннадія Кернеса і рішення міськради, в якому береться до уваги факт смерті мера.

Повідомляється, що харківська міськрада досі не ухвалювала рішень, пов'язаних зі смертю Кернеса, крім увічнення його пам'яті.

Нагадаємо, мер Харкова Геннадій Кернес помер 17 грудня 2020 року від ускладнень після коронавірусу. Його не стало в німецькій клініці «Шаріте» після трьох місяців лікування.

Перша сесія нового складу міської ради Харкова відбулась на початку грудня без новообраного міського голови, але, як повідомили у територіальній виборчій комісії, Кернес все одно заступив на посаду мера.

Через це Харківська обласна прокуратура відкрила провадження щодо голови Харківської ТВК Ольги Мозгової, яка оголосила Геннадія Кернеса обраним мером без повторного складання ним присяги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: