ОБСЄ у вихідні зафіксувала 366 випадків порушення перемир’я на Донбасі

Читать на русском
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні у період з вечора 22 до вечора 24 січня зафіксувала 366 випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі.
Фото з відкритих джерел

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні у період з вечора 22 до вечора 24 січня зафіксувала 366 випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

Стали відомі втрати ЗСУ на Донбасі за 2020 рікВнаслідок бойових дій на Донбасі у минулому році загинули 50 військових Збройних сил України, ще понад 3 сотні українських захисників отримали поранення.

У ньому зазначається, що у Донецькій області за вихідні зафіксували 364 випадки порушення перемир’я, 326 із яких сталися в районах на схід та південь від ділянки розведення сил в районі Петрівського (тимчасово непідконтрольне урядові України) вранці 23 січня.

Крім того, 24 січня СММ зафіксувала порушення режиму припинення вогню в районі Донецької фільтрувальної станції приблизно в той час, коли автобус із її працівниками прямував до Ясинуватої.

У Луганській області в період з вечора 22 до вечора 24 січня СММ зафіксувала 2 порушення режиму припинення вогню (постріли зі стрілецької зброї).

Як уточнили спостерігачі, порушення виявлено на північний захід від ділянки розведення в районі Золотого.

Нагадаємо, раніше голова ОБСЄ назвала головну умову вступу України до Євросоюзу.

Також в організації заявили про те, що окупація Криму Росією та бойові дії на Донбасі не є і не можуть перетворитися на «заморожений конфлікт».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: