В ООН прогнозують підвищення рівня смертності від коронавірусу

Читать на русском
Найближчим часом рівень смертності від коронавірусу може значно зрости – це станеться через мутацію хвороби та недостатню забезпеченість вакцинами.
Фото з відкритих джерел

Найближчим часом рівень смертності від коронавірусу може значно зрости – це станеться через мутацію хвороби та недостатню забезпеченість вакцинами.

Про це заявив генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гуттеріш під час виступу на віртуальному економічному форумі в Давосі.

Генсек ООН визнав, що людство провалило випробування пандемієюЛюдство провалило випробування пандемією коронавірусу, число жертв якої наближається до мільйона.

«Існує реальна загроза мутацій вірусу в більш заразні та смертоносніші варіанти, які можуть бути стійкішими до існуючих вакцин», - сказав Гутерріш.

Водночас він закликав виробників вакцин збільшити обсяги виробництва у всьому світі та забезпечити їх всезагальну доступність.

«Вакцини швидко з'являються в країнах з високим рівнем доходу, тоді як біднішим країнам їх не вистачає. Якщо розвинуті країни думають, що вони будуть в безпеці поки вакцинують своїх громадян, нехтуючи рештою світу, то вони помиляються», - наголосив він.

Нагадаємо, раніше генсек ООН Антоніу Гуттеріш повідомив, що вакцина від COVID не врятує світ від економічної кризи.

Також в ООН заявили, що вакцини від коронавірусної інфекції допоможуть зупинити пандемію та повернутися до «нормальності» лише у поєднанні з усіма вже запровадженими протиепідемічними заходами – без їх дотримання викорінити хворобу не вдасться.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: