Вакцинація не зможе самостійно зупинити пандемію – ВООЗ

Читать на русском
Вакцини від коронавірусної інфекції допоможуть зупинити пандемію та повернутися до «нормальності» лише у поєднанні з усіма вже запровадженими протиепідемічними заходами.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Вакцини від коронавірусної інфекції допоможуть зупинити пандемію та повернутися до «нормальності» лише у поєднанні з усіма вже запровадженими протиепідемічними заходами – без їх дотримання викорінити хворобу не вдасться.

Про це заявив директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майкл Раян на спеціальній сесії Генасамблеї ООН, яка була присвячена боротьбі з COVID-19, пише Укрінформ.

«Ми сподіваємося, що зможемо додати вакцинацію до заходів, яких уже вживають для стримування пандемії. Але я хочу чітко сказати — вакцинація не означає викоренення COVID-19», - зауважив Раян.

Він додав, що ефективно запобігти поширенню хворобу можна буде лише завдяки поєднанню вакцинації з обмежувальними заходами.

«Ми повинні додати вакцини до наявного арсеналу заходів. Тоді у нас є значна ймовірність зниження рівня передачі захворювання і потенційно зупинення передачі», – підкреслив представник ВООЗ.

Він також заявив, що «повернутися до того, що ми називаємо нормою» або ж «прийти до нової нормальності» суспільство та економіка зможуть лише після того, як вдасться зупинити смертність, зняти навантаження з систем охорони здоров’я та взяти під контроль динаміку передачі хвороби.

Нагадаємо, раніше генсек ООН Антоніу Гуттеріш повідомив, що вакцина від COVID не врятує світ від економічної кризи.

Також ми писали, що для вакцинації українців від коронавірусу необхідно закласти до державного бюджету 15,1 млрд гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: