Вакцини від коронавірусу повинні бути глобальним надбанням – генсек ООН

Читать на русском
Через нерівномірне забезпечення вакциною від коронавірусу планетою шириться вакцинний націоналізм: поки багаті країни готуються до проведення вакцинації населення, бідні вимушені лише спостерігати за підготовкою інших.
Фото з відкритих джерел

Через нерівномірне забезпечення вакциною від коронавірусу планетою шириться «вакцинний націоналізм»: поки багаті країни готуються до проведення вакцинації населення, бідні вимушені лише спостерігати за підготовкою інших.

Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш, пише AP.

За його словами, вакцини повинні бути глобальним надбанням, яке буде доступне кожному жителю планети, а особливо – жителям африканських країн.

Він закликав виділити 4,2 мільярда доларів протягом наступних двох місяців для програми Всесвітньої організації охорони здоров'я COVAX - проекту по закупівлі і доставці вакцин проти коронавірусу для найбідніших верств населення світу.

Гутерріш зазначив, що фінансування програми COVAX є єдиним способом гарантувати, що вакцини від коронавірусу будуть доступні в Африці та інших регіонах, що розвиваються.

Він додав, що у 54 країнах Африки зареєстровано понад 2,2 мільйона випадків зараження коронавірусом і понад 53 тисячі випадків смерті від COVID-19.

Нагадаємо, раніше генсек ООН Антоніу Гуттеріш повідомив, що вакцина від COVID не врятує світ від економічної кризи.

Також в ООН заявили, що вакцини від коронавірусної інфекції допоможуть зупинити пандемію та повернутися до «нормальності» лише у поєднанні з усіма вже запровадженими протиепідемічними заходами – без їх дотримання викорінити хворобу не вдасться.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: