У Раді хочуть заслухати Лазебну про тіньовий ринок соцпослуг

Читать на русском
Міністр соціальної політики Марина Лазебна на цьому тижні в Раді розповість про тіньовий ринок соціальних послуг в Україні.
Фото Слово і діло

У парламенті на цьому тижні нардепи хочуть заслухати доповідь міністра соціальної політики Марини Лазебної. Очікується, що глава Мінсоцполітики прояснить ситуацію щодо існуванням нелегальних хоспісів та інших соціальних установ.

Про це заявив голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко під час засідання погоджувальної ради у понеділок, 25 січня.

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 26-29 січняРада цього тижня планує ухвалити закон про референдум і створення Бюро економічної безпеки.

За його словами, причиною для звіту міністра стала смертельна трагедія в будинку для літніх людей у Харкові.

Доповідь Лазебної планується в парламенті під час «Години запитань до уряду» у п'ятницю, 29 січня.

«Після трагедії в харківському будинку для літніх людей виявилося, що у нас в країні є не просто великий тіньовий ринок соціальних послуг. А він ще й в такому стані, що навіть міністр соціальної політики говорить, що його треба впорядковувати. Думаю, буде справедливо запросити Марину Лазебну на годину запитань до уряду з доповіддю про тіньовий ринок соціальних послуг», - повідомив Корнієнко.

При цьому він додав, що в Україні такий тіньовий ринок існує не тільки серед будинків для літніх людей, але і по відношенню до наркозалежних та інших вразливих категорій громадян.

Нагадаємо, в Харкові 21 січня сталася масштабна пожежа в нелегальному будинку для літніх людей. Попередньо, причиною трагедії стало порушення правил пожежної безпеки.

Загальна кількість жертв через пожежу на сьогодні збільшилася до 16. У лікарнях залишаються 4 постраждалих.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: