Прожитковий мінімум: Шмигаль та Лазебна не впровадили нових підходів до формування з 1 січня

Читать на русском
Кабмін не ввів від 1 січня 2021-го нові підходи до визначення і застосування прожиткового мінімуму.
Слово і діло

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль і міністр соціальної політики Марина Лазебна не виконали обіцянку впровадити з 1 січня 2021 року нові підходи до визначення і застосування прожиткового мінімуму.

Така обіцянка була в програмі діяльності Кабміну, повідомляє «Слово і діло».

У програмі йдеться, що для створення передумов для підвищення прожиткового мінімуму уряд має у грудні зареєструвати в Раді законопроєкт, розроблений Міністерством соціальної політики. Ініціатива має вдосконалити методологію визначення прожиткового мінімуму і оптимізувати механізм його застосування.

Станом на кінець грудня Кабмін не реєстрував такого законопроєкту. В інтерв'ю «Слово і діло» Марина Лазебна розповіла, що доопрацювання пакету законопроєктів щодо прожиткового мінімуму триває: «Ми зараз ці законопроєкти допрацьовуємо і у мене така мрія є, щоб до кінця цього року вони були схвалені урядом і були зареєстровані у Верховній раді. Там знову будуть дебати, будуть баталії, буде суперечка. Але ми до цього готові».

Поки що останні зміни в закон «Про прожитковий мінімум» датовані груднем 2017 року. Зважаючи на те, що нових підходів до визначення і застосування прожиткового мінімуму з 1 січня не впровадили, Шмигаль і Лазебна обіцянку провалили.

Нагадаємо, інтерв'ю міністра Марини Лазебної «Слово і діло» можна прочитати тут.

Раніше «Слово і діло» проаналізувало, які обіцянки з програми Кабміну виконані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: