«Фактор Кернеса»: у кого найбільше шансів прийти до влади у Харкові

Читать на русском
Олег Саакянполітолог

Довибори у Харкові можуть провести в останню неділю березня або в останню неділю жовтня. Про це розповів заступник очільника фракції «Слуга народу» у парламенті Олександр Корнієнко. У коментарі «Слово і діло» політолог Олег Саакян пояснив, що найвищі шанси на довиборах матимуть політсили, які зможуть асоціюватися із політичним спадком Геннадія Кернеса.

«Передвиборчі кампанії проходитимуть під знаменами ‒ хто більше «Кернес» для Харкова. Передусім буде змагання за його спадок. Приблизно повториться ситуація, як у Слов’янську зі Штепою», ‒ сказав Саакян.

Експерт відзначив, що під час довиборів у Харкові високі шанси матимуть місцеві політичні проєкти.

Стало відомо, коли можуть призначити вибори мера ХарковаДовибори у Харкові можуть пройти в останню неділю березня або в останню неділю жовтня. Про це розповів Олександр Корнієнко.

«Насамперед, змагатиметься партія влади, на рівні Харкова буде присутній «Блок Світличної», декілька проросійських політичних сил. Зокрема, ОПЗЖ та, можливо, й інші з’являться на цьому полі. Також буде висуватися партія самого Кернеса, яка може змінити свою назву, свої акценти або йти під тим самим брендом. Тим не менш, у них високі шанси. Також, певним чином себе проявить і «Батьківщина». Але ключова боротьба буде між партією Кернеса, провладною політичною силою та ОПЗЖ», ‒ пояснив політолог.

Саакян вважає, що основною передвиборчою стратегією партій стане намагання присвоїти політичний спадок колишнього очільника міста.

«Найбільше шансів у тієї політичної сили, яка зможе приватизувати собі політичний спадок Кернеса й асоціюватися з нею», ‒ відзначив він.

Нагадаємо, мер Харкова Геннадій Кернес помер 17 грудня від ускладнень після коронавірусу в німецькій клініці «Шаріте». Ховатимуть його 23 грудня.

Кернеса уперше обрали міським головою Харкова в 2010 році. У 2015-му він переобрався на посаду. На місцевих виборах цього року за Кернеса, який уже перебував на лікуванні за кордоном, проголосували 60,34% виборців.

«Слово і діло» аналізувало, як зміниться політичний розклад у Харкові після смерті Кернеса.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: