Смерть Кернеса: як зміниться політичний розклад у Харкові

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

Міський голова Харкова Геннадій Кернес, який лікувався у берлінській клініці «Шаріте», помер вночі 17 грудня. Політолог Віктор Таран у коментарі «Слово і діло» зазначив, що після смерті Кернеса розпочнеться перерозподіл впливу в економічній сфері міста.

«Зараз відбуватиметься процес перерозподілу «спадщини» Кернеса у всіх сферах: і в політичній, і в економічній. Я прогнозую, що саме у політичній досягти консенсусу буде легше. Всі розуміють, якщо зараз призначити перевибори, то це може призвести до непередбачуваних наслідків – приходу до влади ОПЗЖ й тоді взагалі баланс влади порушиться», ‒ сказав Таран.

Смерть Геннадія Кернеса та кадрові рішення Верховної ради. Головне за деньСмерть Геннадія Кернеса та кадрові рішення Верховної ради. Рада підтримала закон Зеленського про інвестнянь.

Політолог додав, що проросійські настрої у Харкові після смерті Геннадія Кернеса можуть вийти з-під контрою.

«Політично ситуація не зміниться, а економічно – ті гравці, яким цікавий Харків, розпочнуть перерозподіл сфер впливу, але це не буде в дуже жорстких формах», ‒ упевнений політолог. Кернес частково «абсорбував» у себе проросійські настрої і, як не дивно, він був одним із гарантів, що «русскій мір» в Харкові не стався», ‒ сказав Таран.

Нагадаємо, у вересні в Харківській міськраді офіційно підтвердили, що Геннадій Кернес захворів на коронавірус. Його доправили у німецьку клініку «Шаріте», де лікувався від наслідків COVID-19.

Перша сесія нового складу міської ради Харкова відбулася без Кернеса, але, як повідомили у територіальній виборчій комісії, він все одно заступив на посаду мера.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: