У Харкові іменем Кернеса хочуть назвати вулицю і станцію метро

Читать на русском
У Харкові в пам'ять про Геннадія Кернеса планують назвати вулицю, станцію метро і встановити пам'ятник.
фото міськрада Харкова

У Харкові планують назвати вулицю, а також одну зі станцій метро ім'ям померлого міського голови Геннадія Кернеса. Також в планах - встановити Кернесу пам'ятник.

Про це в понеділок, 21 грудня, повідомив секретар Харківської міськради Ігор Терехов на брифінгу з питання організації похорону.

«Ми зобов'язані, щоб в місті Харкові з'явився пам'ятник Геннадія Адольфовича Кернеса. Це наш святий обов'язок. Я обов'язково буду наполягати на цьому питанні», - заявив Терехов.

За його словами, він вже доручив архітекторам розглянути кілька варіантів місць, де можна встановити такий пам'ятник. Терехов також пообіцяв винести це питання на широке обговорення.

Що стосується самого пам'ятника, то, за словами Терехова, як буде виглядати монумент ще не відомо.

Секретар міськради також повідомив, що зараз опрацьовується питання про те, щоб присвоїти ім'я Кернеса проспекту або вулиці. Однак спочатку потрібно буде отримати дозвіл від топонімічної комісії.

Крім того, Терехов виступає за те, щоб назвати ім'ям Кернеса одну зі станцій метро. При цьому він не уточнив - йдеться про нову станції або перейменування вже існуючої.

Секретар мерії додав, що також ініціює присвоєння Кернесу звання «Почесний громадянин міста Харкова».

Нагадаємо, мер Харкова Геннадій Кернес помер 17 грудня від ускладнень після коронавірусу. Його не стало в німецькій клініці «Шаріте» після трьох місяців лікування.

Сьогодні, 21 грудня, борт з тілом Кернеса прибуде з Берліна до Харкова. У середу, 23 грудня, відбудуться похорони.

Кернес вперше був обраний міським головою Харкова в 2010 році. У 2015 році він переобрався на цей пост. На місцевих виборах у 2020 році за Кернеса, який вже знаходився на лікуванні за кордоном, проголосували 60,34% виборців.

«Слово і діло» аналізувало, як зміниться політичний розклад у Харкові після смерті Кернеса.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: