Січневий локдаун: скільки порушень зафіксували правоохоронці

Читать на русском

В Україні з 8 по 24 січня діяв «карантин зимових канікул». Після локдауну можна підбити підсумки, наскільки громадяни і підприємства були свідомими і дотримувалися обмежень. «Слово і діло» пропонує подивитися, скільки порушень зафіксували правоохоронці під час посиленого карантину.

Поліція за час січневого локдауну отримала понад 160 тисяч повідомлень про порушення правил карантину.
Підсумки жорсткого карантинуСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

За час січневого локдауну поліція отримала понад 160 тисяч повідомлень про порушення правил карантину, у результаті було складено 72,5 тисячі адміністративних протоколів. Більш як 16,5 тисяч протоколів склали на працівників підприємств і організацій, 7,5 тисячі – на керівників підприємств і організацій, близько 9 тисяч – на водіїв транспорту. Загальна сума штрафів перевищила 2,2 млн грн.

Карантин порушили більше 9 тисяч суб'єктів господарювання: понад 8 тисяч суб'єктів торгівлі та обслуговування, більше 600 розважальних закладів та закладів харчування, 84 торговельно-розважальних центри, 80 непродовольчих ринків, близько 500 спортзалів, фітнес-центрів і басейнів.

Також під час локдауну поліцейські склали близько 3,2 тис. адміністративних протоколів за порушення самоізоляції. До суду направили більше 71 тисячі протоколів, за результатами наклали 29,5 млн грн штрафів.

Нагадаємо, «Слово і діло» розібралося, які зараз діятимуть обмеження в країні, коли Україна знову повернеться до адаптивного карантину і чи буде ще один локдаун навесні.

Також ми писали про план COVID-вакцинації в Україні та інших країнах світу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: