За порушення під час січневого локдауну в Україні відкрили три кримінальні справи

Читать на русском
В Україні за час суворого карантину в січні поліція відкрила три кримінальні справи і склала понад 2,5 тисячі адмінпротоколів.
фото Нацполіція

В Україні за час суворого карантину в січні поліція виявила порушення в роботі понад 9 тисяч суб'єктів господарювання. Було відкрито три кримінальні справи та складено понад 2,5 тисячі адмінпротоколів.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко в Facebook.

В Україні завершився локдаун: що зараз забороненоЛокдаун завершився. Діють правила помаранчевої карантинної зони. Заборонено масові заходи більше 20 осіб, заповнюваність більше 50% місць у театрах і кінотеатрах, громадському транспорті.

«Дотримуватися обмежень не хотілося багатьом. Серед тих, хто найбільше намагався проігнорувати вимоги безпеки, понад 8 тисяч суб'єктів торговельного та побутового обслуговування, понад 600 розважальних закладів та закладів харчування, 84 ТРЦ, 80 непродовольчих ринків і близько 50 спортивних залів, фітнес-центрів і басейнів», - уточнив він, говорячи про порушників в період з 8 по 24 січня.

За його словами, за час локдауну було складено понад 2500 адміністративних протоколів за ч. 1 ст. 44-3 КпАП, винесено понад 7000 постанов по ч. 2 ст. 44-3 КУпАП та відкрито три кримінальні провадження у ст. 325 КК.

Всього за весь час карантину через коронавірус поліція склала близько 72,5 тисяч адмінпротоколів і відкрила 795 кримінальних справ. Накладено штрафів на загальну суму майже 29,5 млн гривень, додав Мартиненко.

Нагадаємо, в Україні з 25 січня завершився суворий карантин і знову почав діяти адаптивний.

У МОЗ оцінили результат локдауну з 8 по 24 січня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: